Kanyon Center, Levent, Istanbul, Turkey

Roof garden with pathway, benches, trees and perennials
project profile data
Area: ca. 48,500 sq. ft. (4,500 m²)
Construction Year: 2006
Architect/Design: The Jerde Partnership; Tabanlioglu Mimarlik
Landscape Architect: Derek Lovejoy Partners, DS Mimarlik
Contractor: Tepe Construction
System Build-up: “Perennial Garden”
Project report

The Kanyon Shopping Centre, perfectly located in the business district of the Taksim area in Istanbul, was opened in May 2006 and since then is an attraction for all fans of shopping, gourmet and life-style. As the first “Open Air Mall” in Europe the Kanyon Levent offers a pleasant atmosphere around the four floors, which are explored on a pedestrian passage winding its way through like a “Canyon”. For the very attractive design of the creatively curved green roof a modified system build up “Perennial Garden” was chosen. This build up easily allowed the desired semi-intensive green roof with its individual character.

  • Roof garden with purple flowers, bushes and trees
    A colorful blooming landscaped roof in the heart of a million-metropole.
  • Bird's eye view onto the green roofs
    The office tower with 26 floors offers a breathtaking view of the green roofs of Kanyon Levent.